Nu lyfter SAS från Linköping

Under gårdagen offentliggjorde SAS att de från och med den 30 mars nästa år inkluderar Linköping i sitt flygschema. Den nya linjen kommer att trafikera sträckan Linköping - Köpenhamn två gånger om dagen.

Camilla Lejon berättar stolt om den nya loungen som invigs i januari.

Camilla Lejon berättar stolt om den nya loungen som invigs i januari.

Foto:

Linköping2013-11-23 05:06


Syftet med turen är att fungera på samma sätt som konkurrenterna KLM gör, fast till en annan destination.
- Resorna med KLM till Amsterdam är alltid fullbokade och räcker inte till den efterfrågan som finns.
Mellan 120 000 och 130 000 resor per år går via Arlanda och dessa skulle kunna gå direkt från Linköping, säger Camilla Lejon, VD på Flygmex AB och Linköping City Airport.
Att SAS etablerar sig i Linköping är inte den enda nyheten för Linköpings flygplats under nästa år. Efter nyår kommer en ny businesslounge att invigas i en av flygplatsens vänthallar.

Lyft för regionenStämningen var förväntansfull och många leenden bländades av under offentliggörandet, inte minst från kommunstyrelsens ordförandes sida.
- Det är en fantastisk dag för Linköping och ett lyft för hela regionen. När den nya tågstationen blir färdig kommer det inte att vara mer än en kilometer till flygplatsen,
det kommer att vara enkelt att checka in på stationen för att sedan åka vidare med flyg till Köpenhamn, säger Paul Lindvall som menar att just Köpenhamn som destination är efterfrågad av många personer inom näringslivet.

Anders Wahlström från SAS räckte symboliskt över en flagga till flygplatschefen Camilla Lejon.
Anders Wahlström från SAS räckte symboliskt över en flagga till flygplatschefen Camilla Lejon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om