Men nu när nya Priso Hemköp har öppnat är det nog ingen som är besviken längre. Så fort man stiger in möts man av ungefär lika stort sortiment av varor som tidigare men på en lite mindre yta. Så mycket bättre
Välsorterat ligger varorna i sprillans nya hyllor och diskar som står tillsammans med en manuell delikatessdisk, ytterligare en bemannad delikatessdisk och en mejeriavdelning samt en hel del andra godsaker till köket.
Självklart satsar man också på att sälja lokalproducerade varor, något som växer och blir allt populärare i butikerna.
– Vi bryr oss om vad vi äter, vi vill att det ska vara gott och prisvärt men vi vill också veta mer om maten vi stoppar i oss. De främsta orsakerna till att handla lokala eller regionala livsmedel är att man vill främja kortare transporter, småskalig produktion och en levande landsbygd. Och det har vi på Priso tagit fasta på, säger Göran Fullmestad, köpman och ägare.
Priso kommer nog inte enbart bli en ”Hemköpsbutik” för de boende i Vasastaden utan med det utbudet som nu har presenterats får andra butiker i stan se upp.