Nu sätter byggnationen fart i Linköping

Remisstiden för bullerutredningen gick ut den 11 e november 2013 och remissammanställningen som har färdigställts pekar i rätt riktning för ändrade regler för flygbuller.

Nu är det hög tid att ta fram spadarna i Övre Vasastaden igen.

Nu är det hög tid att ta fram spadarna i Övre Vasastaden igen.

Foto:

Linköping2014-01-31 08:11


Nu ska regeringens proposition i frågan lägga på riksdagens bord den 18:e mars och det lär finnas en majoritet för att anta ändrade riktlinjer vilket i sin tur gynnar bland annat Saabs provflygningar.

Till sommaren
En ny lag som tacklar byggnation och flygbuller ska vara klar den förste juli (träder ikraft vid årsskiftet), men långt dessförinnan, i början av februari, kommer det sista prövningstillståndet att behandlas av Mark- och miljööverdomstolen. Domstolen kommer förmodligen att hantera Saabs överklagande av Övre Vasastaden som man gjorde med Lundbergsbygget nere vid Stångån. Med andra ord inget prövningstillstånd medges förkvarteret Konsuln tre, området som i folkmun kallas för "gamla brandstationen". Fritt fram för byggherrarna att rulla fram byggkranarna igen.
- Vi är ganska säkra på att det här är klart nu och bostadsproduktionen kan komma igång innan den nya lagen träder ikraft eftersom vi redan har fått ett domstolsbeslut och vi är säkra på att utfallet blir det samma i ärendet Övre vasastaden, kommenterar Muharrem Demirok det hela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om