Nu ska akutsjukvården ses över Förstudie klar efter nyår

På initiativ av Landstingsdirektör Barbro Naroskyin har man nu satt igång med en genomlysning av akutsjukvården i Motala. Lasse Pettersson, landstingspolitiker för Vrinnevilistan och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden ser fram mot resultatet.

Lasse Pettersson, landstingspolitiker för Vrinnevilistan.

Lasse Pettersson, landstingspolitiker för Vrinnevilistan.

Foto:

Linköping2013-11-14 08:02


- Det är bra att Landstingsdirektören har satt igång med den här för studien så att vi sedan kan fatta bra och patientsäkra beslut inför framtiden, menar Lasse Pettersson. Förstudien syftar till att beskriva och ta fram fakta rörande tre framtida scenarier för Lasarettet i Motala. En rad omedelbara åtgärder är igångsatta och denna förstudie skall ta fram underlag för ett långsiktigt beslut under 2014.
Ett genomförande uppskattas kräva ett till tre år beroende på vilket beslut som fattas.

Flera scenarior
Ett scenario bygger på ett oförändrat uppdrag för Lasarettet i Motala, ett annat att uppdraget för akutverksamheten utökas och ett tredje att det begränsas. Scenarierna ska beskrivas utifrån flera perspektiv, där konsekvenserna för medborgare, processer, medarbetare och ekonomi ingår. Effekterna på landstingets samlade sjukvård i länet ska också belysas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om