Nu strejkas det i Linköping

Nu trappas tågstrejken upp och även om den strejkande personalen på Kustpilen inte har något direkt att göra med konfliken i Skåne så är deras strejk en sympatiåtgärd.

Daniel Rydén och Alexandra Widén var strejkvakter under gårdagen.

Daniel Rydén och Alexandra Widén var strejkvakter under gårdagen.

Foto:

Linköping2014-06-18 07:46


I går stod Kustpilen stilla. Dock verkade Linköpingsborna ta det med ro och strejkvakterna Alexandra Widén och Daniel Rydén har under de två timmar som de befunnit sig vid den plattform som Kustbilen brukar avgå ifrån, inte träffat på en endaste människa.

Fått stöd
- Folk verkar veta om att vi inom Seko strejkar och sällan har vi fått så mycket positiv respons och stöd. Det är väl bara en eller annan turist som har blivit lite överraskad och fått ändra sina planer. De som pendlar har tagit sig till jobbet på annat sätt, menar Alexandra Widén och berättar att deras strejk inte har något att göra med det som de som lagt ner arbetet vid Öresundstågen att göra men det i slutänden ändå är så att man strejkar för samma sak.
- Vi strejkar för alla dem som har osäkra timanställningar och det inom alla yrken. Bland annat så har man väldigt mycket timanställda inom vård och omsorgssektorn. Men vad just vår strejk handlar om är att man vill försämra för oss och dra ner på personal hos Kustpilen och det kan vi inte acceptera. Sedan ställer vi oss självklart bakom de som strejkar vid Öresundstågen, menar Alexandra Widén som får medhåll av sin kollega Daniel Rydén. De båda strejkvakterna är båda fyllda av kamplust och strejkvilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om