Ny app förhindrar avlyssning

Sectra har precis fått sin app för smartphones godkänd. Denna förhindrar avlyssning men är inte möjlig för privat verksamhet.

Sectra har fått sin app för smartphones godkänd.

Sectra har fått sin app för smartphones godkänd.

Foto:

Linköping2014-01-28 08:20


Linköpingsföretaget Sectra leverar säkerhetslösningar till myndigheter, försvar och samhällskritiska funktioner. Senast raden av lösningar är en app som man kan ha i sin smartphone. Nu är denna inte till för vem som helst.
-Om du som är journalist skulle vilja ha en så är det kanske möjligt. Vi skulle dock vara tvungna att fråga våra uppdragsgivare först. Men om det är så att du hanterar mycket känsliga uppgifter och det föreligger en risk för att du blir avlyssnad så är det inte alls omöjligt. Har du där emot en kemtvätt i Södertälje så är det inte aktuellt, förklarar Torbjörn Kronander, VD och koncernchef Sectra och han berätta vidare hur själva applikationen fungerar.
Med säkerhetslösningen Panthon 3 krypteras all information hela vägen från en smartphone till en annan och går därmed inte att avlyssna. Användare kan alltså tryggt utbyta känslig information genom krypterade samtal och sms.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om