Ny chef på Stångåstaden

Nu har man hittat en ny verkställande direktör på Stångåstaden. Det blir en person med lång erfarenhet från allmännyttan som kommer att efterträda Hans Lander i vd stolen i juni.

Linköping2013-01-24 07:42

Svårigheterna att hitta chefspersoner i Linköping kanske har släppt lite grann nu när det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden presenterar sin nya chef .
Fredrik Törnqvist har utsetts till ny vd för AB Stångåstaden och  han kommer närmast från en tjänst som chef för bostadsbolaget Mimer i Västerås där han arbetat i olika positioner i 14 år.

Obunden ledning i Stadshus AB?
Avgående vd Hans Lander kommer att sluta sin tjänst den förste mars 2013 och skälet till detta är att han ska gå in och jobba i Östergötlands läns fjärde största "företag", Stadhus AB.
Med en omsättning på 7, 5 miljarder behövs det minst en heltidsoperativ chef för att ratta den skutan.
Under tiden fram till dess att Fredrik Törnqvist tillträder den förste juni kommer Dan Stenberg, nu vice vd på Stångåstaden att vara tillförordnad direktör.
- Jag är glad över att ha fått förtroendet som vd för Stångåstaden. Det är en fantastisk möjlighet och spännande utmaning att få leda ett framgångsrikt företag in i framtiden.
Jag ser fram emot att utveckla Stångåstaden, våra fastigheter och bostadsområden i Linköping tillsammans med medarbetarna, säger Fredrik Törnqvist som så småningom kommer att bosätta sig i Linköping med sin familj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om