Ny företagsjour i Östergötland

Snart kommer en "Företagsjour" att vara på plats i Östergötland. Det är East Sweden Business Region som i början av 2014 avsser att inrätta en företagsjour med uppgift att stötta företag som hamnat i svårigheter.

Lars "Laban" Bengtsson, politiskt områdesansvarig i Östsam. Foto: Tommy Pettersson

Lars "Laban" Bengtsson, politiskt områdesansvarig i Östsam. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2013-12-23 05:05


Den samhällsekonomiska effekten av en sådan funktion beräknas uppgå till mer än 20 miljoner kronor varje år.
Det visar erfarenheterna från bland annat Jönköping som startade sin företagsjour 2009. Sedan dess har verksamheten arbetat tillsammans med fler än 200 företag och räddat ungefär 680 arbetstillfällen.East Sweden Business Region och Jönköpings län kommer nu att samverka över länsgränserna i arbetet med Företagsjour.
- Vi går nu ut och söker efter en rådgivare till företagsjouren även inom East Sweden Business Region. Han eller hon ska vara ett viktigt stöd när företag hamnat i problem som kan vara av både finansiell eller strukturell karaktär, men där den långsiktiga överlevnadsförmågan finns. Målet är att företagsjouren varje år ska rädda 50 företag och 150 arbetstillfällen, berättar Peter Larsson, projektledare för ESBR och tillägger att länets banker och de stora revisionsbyråerna ställer sig mycket positiva till satsningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om