Ny förskola i Mjärdevi

I mars 2013 tog 24 barn iklädda bygghjälmar och utrustade med spadar de första spadtagen till sin nya förskola på Storskiftesgatan i södra Mjärdevi. När man sedan klippte invigningsbandet på Skogsdungens förskola var stämningen på topp.

Christer Gunnarsson från utbildningskontoret klippte bandet.

Christer Gunnarsson från utbildningskontoret klippte bandet.

Foto:

Linköping2013-11-26 07:57


I Lambohov växte en ny barnomsorgsmodell fram under 1980- och 1990-talen i form av leklador, hemvist och barnomsorg i lägenheter. Idén var att man skulle vara småskaliga, "superlokala" och att barnomsorgslokalerna skulle kunna användas till lägenheter när barnen vuxit upp.
Nu är de första barnen stora sen länge och nya barn har fötts i området men hemvistlokalerna har spelat ut sin roll. Nu byggs det nya lokaler, anpassade till dagens krav.
- Mjärdevikooperativet har ju funnits sedan 1990-talet och de har haft sin verksamhet i två lägenheter som byggdes på 1990-talet och de lokalerna är inte ändamålsenliga längre. Nu dök det upp en möjlighet i Mjärdevi med nybyggnation istället för att bygga om de gamla lokalerna och det passade bättre för alla inblandade, säger Christer Gunnarsson som kommer ifrån utbildningskontoret och som har järnkoll på skol- och barnomsorgslokaler i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om