Ny högstadieskola i centrum

Elsa Brändströms skola har under en lång period varit kommunens egen vuxenutbildning men under kunskapslyftet och en period av intensiva upphandlingar blev skolans volym brandskattad.

Linköping2013-01-10 05:06

Byggnaderna där undervisningen bedrevs har inte varit de mest moderna och 2011 flyttade man till  nyrenoverade lokaler i Kunskapsgallerian.
Gamla Komvux lokalerna har stått tomma en längre tid, dock inte beroende på att det inte skulle finnas idéer om vad man ska använda lokalerna till utan mer på grund av att en ny detaljplan är på väg. Nu börjar det röra på sig, detaljplanen är i begrepp att antas men då dyker det upp ett alternativt förslag om användning av "Komvuxskolan".

Strategibeslut för skollokaler
I december 2012 tog barn och ungdomsnämnden beslut om att arbeta för att bygga en ny 7 till 9-skola i centralt läge, en utbyggnad av 7 till 9-verksamheten på Kungsbergsskolan och för förändringar i Tannefors. Det var några av de inriktningsbeslut för framtida skolorganisation som man tog ställning till då. Nu letar man med ljus och lykta efter det centrala läget för en efterfrågad högstadieskola.
- Linköping växer och vi behöver bygga ut skolorna. Äldre elever söker skolor i stan och för att möta önskemålen tittar vi nu på fler centrala högstadieskolor, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Catharina Rosencrantz och fortsätter.
- Nu tar vi ett rejält tag i det här. Elevprognosen visar en elevökning inom grundskolan med 400-500 elever per år de närmsta åren och på högstadiet är det ungefär 300 elever vi behöver ge plats åt. För att klara ökningen inom högstadiets årskurser behöver vi nya skolor och önskemålen är att skapa dem i stadskärnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om