Ny laserattack mot buss

Bussförare fick ögonsmärta.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2015-11-12 11:48


Under onsdagskvällen besköts återigen en busschaufför med grön laser under sin tjänsteutövning. En anmälan om misshandel är upprättad av Linköpingspolisen.

I augusti berättade Linköpings Tidning om bussföraren Göran Pålsson som blivit beskjuten med grön laser då han körde sin buss 522 mellan Ljungsbro och Linköpings centrum. Han vittnande om både den smärta och synrubbning han fick vid attacken gjorde honom sjukskriven en längre tid. Nu har det alltså hänt igen och då i stadsdelen Berga där ett ungdomsgäng befunnit sig. Polisen ska även gjort en kontroll av ett gäng pojkar som befann sig på platsen men utan att den laserpekare som ska ha använts hittades.

Bussföraren klagade även denna gång på smärta och då i ena ögat. Att inneha eller använda grön laser är ett brott och faller under strålskyddslagen. Att använda dem mot människor är ett våldsbrott och brukar rubriceras som misshandel. Enligt en polis som Linköpings Posten pratat med är det ganska vanligt att man tar med dessa hem och vet inte att den här typen av laserpekare är förbjuda i Sverige. En anmälan om försök till misshandel kommer att upprättas i ärendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om