Ny liten by växer upp i Ekhagaområdet

Nu är första spadtaget för nya äganderätter i Duvkullen avklarat strax innan tjälen sätter sig i marken. Det är Botrygg som bygger 26 småhus i Duvkullen, ett område som ligger på den plats där klassiska Ekhagaskolantidigare låg.

Malin Karlsson projektledare Botrygg, Stina Edlund S, Maria Brahim, Rebecka Gabrielson Fp och Charlotta Ek projektassistent Botrygg gör jobbet.

Malin Karlsson projektledare Botrygg, Stina Edlund S, Maria Brahim, Rebecka Gabrielson Fp och Charlotta Ek projektassistent Botrygg gör jobbet.

Foto:

Linköping2014-01-15 08:43


Bostäderna är den fjärde etappen i Botryggs nybyggnation inom kvarteret Tandkronan i Duvkullen.
Tidigare har en större förskola, en kombinerad förskola och skola som hyrs av Montessoriskolan byggts i området. Även ett äldreboende som hyrs av Linköpings kommun har uppförts där den lokala utföraren Berzelii vård och omsorg gör comeback i kommunen.

Kvinnor kan
Det första spadtaget för projektet togs av socialdemokraten Kristina Edlund, vice ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden och Folkpartiets "runner up" Rebecka Gabrielsson. Politikerna fick hjälp av ytterligare tre kvinnor; Maria Brahim, byggchef vid Botrygg, Malin Karlsson, projektledare för det aktuella bygget och Charlotta Ek, projektassistent i Botrygg.
- Nu har vi taget det första spadtaget för nya äganderätter i Duvkullen och en stor del av dem är redan bokade det känns ju bra, säger Maria Brahim.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om