Ny majoritet i Norrköping klar

Igår bjöd Socialdemokraterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna i Norrköping in till en gemensam pressträff där man presenterade sin gemensamma politiska överenskommelse för ett blocköverskridande styre.

Karin Jonsson, Centerpartiet, Reidar Svedahl, Folkpartiet, Eva-Britt Sjöberg, Kristdemokraterna, Lars Stjernkvist och Kikki Liljeblad Socialdemokraterna kallade till en gemensam pressträff.

Karin Jonsson, Centerpartiet, Reidar Svedahl, Folkpartiet, Eva-Britt Sjöberg, Kristdemokraterna, Lars Stjernkvist och Kikki Liljeblad Socialdemokraterna kallade till en gemensam pressträff.

Foto:

Linköping2014-10-14 06:59


"Kvartetten - Bra för Norrköping" kallas den politiska plattform som ligger till grund för ett samarbete under den kommande mandatperioden 2015 till 2018. Det är upplagt för mer eller mindre intelligenta parafraser av den litterära förebilden "Kvartetten som sprängdes" av Birger Sjöberg men Lars Stjernkvist som nu fortsätter att vara "Starke man" i Norrköping försäkrar att det inte finns några tankar åt det hållet utan det handlar om att det istället är Kvartetten som spränger blockgränserna som åsyftas.

Nästan alla samlas i mitten
Det är klart i Norrköping, och snart klart i Linköping och senare i veckan kommer det att bli klart hur Landstinget i Östergötland ska styras framöver. Gemensamt för Landstinget, Norrköping och Linköping är att de traditionella blockgränserna överskrids för att stänga ute Sverige Demokraterna och i viss mån även Vänsterpartiet samt Moderaterna från köttgrytorna.
- Jag tycker att det här ska bli spännande. Centern, Kristdemokraterna och Folkpartiet tog kontakt med oss redan två dagar efter valet och vi har sedan dess haft ett öppet samtalsklimat hela tiden i förhandlingarna, säger Kikki Liljeblad arbetarkommunens ordförande i Norrköping och fortsätter
- Vi började med att se vad vi var överens om för att sedan diskutera eventuella knäckfrågor. Men vi verkar ha en gemensam syn på många frågor, så som näringslivsfrågorna och vissa valfrihetsfrågor, som kommunen råder över. Frågor som vårdnadsbidrag och annat som ligger på en nationell nivå behöver vi inte diskutera i Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om