Ny ordförande för Linköpings Idrottsförbund

När Linköpings Idrottsförbund (LIF) hade sitt 83:e årsmöte lämnade Svante Larsson över ordförandeklubban till Mikael Carlsson tidigare informations- och marknadschef på Stångåstaden med ansvar för företagets föreningssamarbeten.

Mikael Carlsson, nytillträdd ordförande. Foto: Tommy Pettersson

Mikael Carlsson, nytillträdd ordförande. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-05-30 12:35

Svante Larsson, känd profil från hockeyn och ordförande i LIF under åtta år, valde inför årsmötet att inte ställa upp för omval. Samtidigt som styrelsen utökades med ytterligare två ledamöter kommer nu LIF under 2016 ta en mer offensiv roll och synliggöra sin verksamhet för Linköpingsborna på ett mer påtagligt sätt. Bland annat genom arrangemanget Idrottens dag som kommer genomföras lördagen den 27 augusti i samband med Stadsfesten. LIF har också inför 2016 tagit över rollen från Östergötlands Idrottsförbund att ansvara för satsningen Unga Ledare som planeras ge över 50 ungdomar sommarjobb. Nytt för i år blir också att det planeras för 30 platser till ensamkommande barn vilka ska integreras i verksamheten. Förutom de nya satsningarna på Idrottens dag och Unga Ledare har LIF fått förmånen att vara delaktiga i Visit Linköpings satsning på att bli en av Sveriges ledande eventstäder.

– LIF står inför många spännande nysatsningar nu vilket attraherade mig när jag fick frågan att ta över ordförandeklubban. Samtidigt har vi många utmaningar som kvarstår sedan tidigare som behovet av fler träningsytor och träningslokaler, en förenklad administration för föreningarna samt en bibehållen, bra dialog med kommunen, säger Mikael Carlsson, nytillträdd ordförande.

Övriga styrelsen:
  • Bo Kindgren, vice ordförande i LIF, Linköpings Volleyboll Club
  • Åsa Hjärtstrand, kassör i LIF, Korpen Linköping
  • Dan Elofsson, sekreterare i LIF, Östergötlands Fotbollförbund
  • Therese Svedberg, LGIF
  • Martina Nylander, Linköpings Fallskärmsklubb
  • Charlotte Lundgren, Linköpings Fäktklubb
  • Christer Kindvall, Linköpings Innebandyklubb
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om