Ny ordförande hos moderaterna

Med ett och ett halvt år kvar till valet har moderaterna i Linköping bytt ordförande. Nu ska man ut och kampanja i kommunen för partiets välfärdspolitik.

Linköping2013-04-15 06:36

Rutger Starwing, en av de verkliga politiska veteranerna i kommunalpolitiken, gör come back och tar över rodret från Stefan Eriksson som nu lämnat skutan. Den moderatstyrda Alliansregimen i kommunen har haft medvind under en längre period och risken finns att man då hamnar i en förvaltarroll istället för att driva en mer visionär framtidsinriktad politik.
Men nu ska det blåsa andra organisatoriska vindar hos moderaterna i stan vilket kan leda fram till att man kommer att betona de mjuka frågorna mer i den kommande valrörelsen än vad man tidigare har gjort.

Nya kvastar
Vid moderaterna i Linköpings kommunkrets årsmöte 2013 valde man alltså en ny kretsordförande. Stefan Eriksson som var kretsordförande 2012 kliver av för att kunna ägna mer tid åt sitt "civila jobb" som tidsmässigt är svårt att kombinera med partiuppdrag och komplicerade kommunala förtroendeuppdrag. Rutger Starwing har tidigare varit  kretsordförande under 2010 och han har en del tunga politiska meriter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om