Ny ordförande på Bixia

Nu har man skiftat ordförande i elbolaget Bixia det skedde på bolagsstämma den 20 april då man utsåg Klas Gustafsson till ny styrelseordförande. Han efterträder den avgående Anders Jonsson på ordförandeposten.

Det är en riktigt erfaren person som går in som ordförande i Bixia.

Det är en riktigt erfaren person som går in som ordförande i Bixia.

Foto: Tommy Pettersson

Linköping2016-04-28 16:49

Med drygt 20 år i energibranschen har Klas Gustafsson en gedigen erfarenhet och han har bland annat varit vd på Mjölby Svartådalen energi, marknadsdirektör på Tekniska verken och är idag vice vd på Tekniska verken, som är majoritetsägare i Bixia. Dessutom har är han styrelseordförande i Bixia ProWin och har tidigare varit styrelseledamot i Bixia.

Kompetent ordförande

– Jag ser fram emot att komma tillbaka i Bixias styrelse efter en paus på fem år. Det är extra spännande i en tid då det sker stora förändringar i energibranschen som helhet som skapar nya möjligheter för Bixia, säger Klas Gustafsson.

Rustade för framtiden

Till vice ordförande utsågs Lena Svensk, vd på Mjölby-Svartådalen Energi, som är delägare i Bixia även hon har en gedigen erfarenhet i branschen, bland annat som för detta ekonomichef på Bixia.

– Det ska bli spännande att jobba med Lena, hennes operativa erfarenhet från Bixia gör att vi kommer att komplettera varandra väl, säger Klas.

– Bixia genomgick under förra året en omstrukturering och står nu väl rustade inför framtiden, trots utmanande omvärldsfaktorer med pressade elpriser. I en tid då allt fler bryr sig om miljö och klimat har Bixia ett försprång, genom sitt långsiktiga samarbete med småskaliga producenter och erbjudande inom närproducerad el, säger Anders Jonsson, avgående styrelseordförande i Bixia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om