Ny restaurang öppnar i Linköping

Någon gång i oktober begåvas Linköping med en ny förstklassig restaurang med bar och så småningom också en uteservering.

Johannes Soner vid nya "kroggatan" i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Johannes Soner vid nya "kroggatan" i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-08-01 06:29


Det är välkände krögaren Johannes Soner på Stora Hotellet som tillsammans med Niklas Forséns byggfirma och fastighetsägaren Vasaparken som utvecklar kvarteret Abboten och därmed också en del av Apotekaregatan på ett traditionellt och hänsynsfullt sätt.

Krögarfamilj i stan
Johannes Soners familj tog över verksamheten på Stora hotellet för drygt 20 år sedan och har utvecklat sitt koncept år efter år.
Nu öppnar Storan en ny restaurang, bar samt en uteservering bredvid anrika Hamlet och Åbros, Horse & Hound på Apotekaregatan i höst. Johannes Soner är delägare och strategiskt ansvarig på Storan och han är ibland på resande fot för att hämta idéer och inspiration runt om i världen.
- Jag var på resa i Argentina och Buenos Aires i oktober 2011 och där fick jag inspiration till en nytt restaurangkoncept för Linköping. Det ska vara råvaran som ska ligga i fokus. Enkelhet är ledordet. Vill man gå ut och äta en köttbit ska man kunna göra det. Vill man ha tillbehör så ska det finnas också men vi vill framförallt premiera enkelheten. God mat och kanske ett glas gott vin till det, säger Soner och berättar att öppningsdatum för restaurangen är satt till någon i oktober 2012.
- Men arbetet med den nya krogen började långt innan genom att byggherren Niklas Forsén började gräva ut källaren för drygt ett och ett halvt år sedan. Men han insåg senare att det var en annan sak och annan kompetens för att driva en krog och det var så som vi kom in i bilden, berättar Soner vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om