Ny säkerhetschef i Linköping

Nu är jakten på efterträdare till Linköpings säkerhetschef Kenneth Andersson avslutad. Kommunens säkerhetsavdelning och dess chef tillhör en av de absolut viktigaste funktionerna i en stor och modern organisation av Linköpings snitt.

Linköping2013-12-28 05:06

Den nuvarande säkerhetschefen Kenneth Andersson är en anonym kändis i Linköping. När det behövs kliver han och hans säkerhetsavdelning fram ett kliv och tar kommandot. Som tur är har det inte behövts särdeles många gånger.

Säkerhetsmentor
Men nu 2014 ska Kenneth, i folkmun kallad, "Hemlige" Andersson avveckla sig så småningom. Han ska gå fram till sommaren som en slag seniorkonsult bredvid den nyrekryterade chefen, Johan Edwardson.
Johan Edwardsson lämnar nu sitt jobb som chef för fysisk och teknisk säkerhet på den statliga myndigheten Kriminalvården. Han har arbetat på huvudkontoret i Norrköping där han fått pendla från bostadsorten Västervik. Johan har en jurist och ekonomutbildning i grunden och en gedigen erfarenhet av att bygga upp moderna säkerhetssystem.
- Jag har träffat Johan en gång och han ger ett mycket gott intryck. Vi politiker är ju bara en del av den grupp som rekryterat men vi är överens med tjänstemännen om valet av Edwardsson, säger en nöjd kommunstyrelseordförande Paul Lindvall i en kommentar till rekryteringen.
- Det är viktigt att säkerhetsuppdraget sköt professionellt och effektivt speciellt ett valår som 2014 och dessutom med tanke på att dramatiska incidenter kan inträffa ibland tyvärr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om