Ny skola i Södra Ekkällan byggs

Nu byggs en ny förskola och årskurs ett till sex- skola på Bataljonsgatan i Södra Ekkällan för att svara upp mot det behov som har växt fram i det nya bostadsområdet.

Här kommer skolan att växa fram.

Här kommer skolan att växa fram.

Foto:

Linköping2014-05-27 07:06


Start för nya förskolan och skolan är planerad till augusti 2015. Inte en dag för tidigt med tanke på den inflyttningstakt som stadsdelen Södra Ekkällan nu visar.
Granne med Kanonhuset
Skolan kommer att byggas och förvaltas av Lejonfastigheter och den är belägen inne i bostadsområdet, utmed Bataljonsgatan och blir närmsta granne med Kanonhuset.
- Vi uppför en skolbyggnad med kapacitet för cirka 350 elever från förskoleålder upp till årskurs sex.

Tillfälligt på Atlas
Inledningsvis ska en av avdelningarna fungera som förskola för 40-50 barn, men lokalerna byggs så att de enkelt kan konverteras till skolverksamhet om så behövs, säger Andreas Widgren, projektledare på Lejonfastigheter. Nu verkar det som om Lejonfastigheter och Barn- och ungdomsnämnden går i takt igen. Nämnden har nyligen tagit beslut om ett nytt upptagningsområde för den nya skolan i Södra Ekkällan och skolan är möjlig att välja i önskemål om skola till läsåret 2014 -2015. Elever som väljer den nya skolan placeras tillfälligt på IS Atlas i Garnisonsområdet i väntan på att den nya skolan står klar.

Ann   de Jounge, vd på Lejonfastigheter, och Catharina Rosencrantz,   ordförande i barn- och ungdomsnämnden, borrar.
Ann de Jounge, vd på Lejonfastigheter, och Catharina Rosencrantz, ordförande i barn- och ungdomsnämnden, borrar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om