Ny skottlossning i Norrköping

Okända sköt mot videobutik.

Linköping2015-12-16 14:50

En videobutik på S:t Persgatan i centrala Norrköping besköts med flera skott under tisdagskvällen. Hittills har polisen inte gripit någon för skottsalvan mot den kvällsöppna videobutiken.

Det var strax innan 23.00 som polisen i Norrköping fick ta emot flera telefonsamtal om att det förekom skottlossning på S:t Persgatan. Videobutiken har enligt uppgift tidigare varit utsatt får både rån, utpressningsförsök och även skottlossning.

Polisens presstalesman Thomas Agnevik är dock försiktig i sina uttalande och har egentligen inte så mycket mer att säga än att de i just nu inte har någon gripen för skottdådet.

Polisen rubricerar det inträffade som försök till mord.

- Det jag i övrigt vet är att det skjutits mot den aktuella butiken och att skott har gått in genom en ruta. Turligt nog blev ingen, så vitt jag vet, skadad då det fanns flera personer inne i den kvällsöppna butiken.

En teknisk undersökning genomfördes under onsdagen. Linköpings Tidning erfar att den nu beskjuta videobutiken så tidigt som i januari i år drabbades av ett rån där även butikens ägare utsattes för ett utpressningsförsök.

Ägarfamiljens lägenhet ska även ha varit utsatt för beskjutning med automatvapen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om