Ny uteservering i unik miljö

Våren är sen i år sägs det. Men solen är här och ett säkert vårtecken är uteserveringar. Johannes kök öppnar i början av maj den nya uteserveringen Innergården.

Linköping2013-04-03 06:45

Länsstyrelsen har idag gett tillstånd till att bygga på den kulturhistoriska gamla marken vid gamla "Stora gatan" insprängd mellan Nya Storgatan och Domkyrkan. Nu ligger ärendet på byggnadsnämndens bord.
- Processen har gått bra hittills tycker jag, säger krögaren Johannes Soner.

Baren
Marken vid gamla Stora gatan måste grävas upp för att sedan plattas till och arkeologer ska kontrollera jorden. Gamla Storagatan kommer att hållas fri när uteserveringen har byggts. Jäms med en husfasad ska en åtta meter lång bar byggas. Innergårdens meny kommer mestadels att vara fräscha och grillade kötträtter.
- Linköping är en stor stad som behöver fler restauranger. Konkurrens gör att man blir bättre, säger Johannes Soner
Utanför Johannes Soners andra restaurang Veranda byggs nu uteserveringen upp under vårsolen. Den beräknas stå klar om en vecka.
- Vi är fem stycken som jobbar med denna, jag vet inte om det är många bokningar eftersom att det inte är mitt företag men uteserveringar brukar det finnas gått om, säger Miran Stpar som arbetar för Tjädermos el som bygger uteserveringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om