Ny utredning om kollektivtrafiken

Regeringen har givit Näringsdepartementet i uppdrag göra en utredning om information, bokning och biljettförsäljning av kollektivresor. Ett av företagen, som följer utredningen med stort intresse, är ATRON System Sweden AB i Mjärdevi.

Näringsdepartementet utreder kollektivtrafikens resenärsperspektiv.

Näringsdepartementet utreder kollektivtrafikens resenärsperspektiv.

Foto:

Linköping2014-06-02 07:08


Företaget ATRON System of Sweden AB ingår i den tyska huvudkoncernen, som har sitt säte i München, Tyskland. Företaget ATRON electronic GmbH bildades 1980 och har blivit ett av Europas ledande företag inom nyckelfärdiga systemlösningar för biljetthantering inom kollektivtrafiken.
I Sverige startades ett dotterbolag i slutet av 2012 för att komma närmare den nordiska marknaden, som började växa kraftigt. Det svenska kontoret etablerades i Mjärdevi teknikpark och har fått en flygande start.
- Vi valde att etablera kontoret i Mjärdevi för att komma nära univesitetet och en av våra stora kunder är Östgötatrafiken, vilket också spelade in, säger Staffan Johansson, VD i det svenska bolaget. Bolaget har sedan starten vuxit snabbt och har idag 10 anställda och ytterligare anställningar är nu aktuella.
Vi har nyligen anställt tre nyutexaminerade civilingenjörer och nu letar vi efter ytterligare personal till vårt kontor här i Mjärdevi, där vi utvecklar systemlösningar för biljetthantering efter kundernas speciella önskemål. Vi har också kontrakt i Norge, som det svenska bolaget succesivt håller på att ta över ansvaret för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om