Ny Vd på Linköping City Samverkan

Nu står det klart vem det blir som efterträder Peter Särud som Vd för Linköping samverkan AB, eller vad som i folkmun kallas för Cityföreningen.

Pälle Strångert, Cityledare Cityföreningen i Linköping drar ut på fyrhjulingen för sista gången. Foto: Tommy Pettersson

Pälle Strångert, Cityledare Cityföreningen i Linköping drar ut på fyrhjulingen för sista gången. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-08-22 06:25


Som Linköpings Posten tidigare har skrivit går Mr Cityföreningen Pälle Strångert i pension vid årsskiftet men vad dessutom sker är att hans vapendragare Peter Särud tillkännager planer på att sluta. Igår meddelade bolaget att man anställt en ny Vd.
Det blir Marianne Lindh som tar över som ny Vd och Cityutvecklare i Linköping City.

Från Motala
Linköping City Samverkan är ett samverkansbolag som ägs i två lika stora dela av de båda föreningarna Cityföreningen i Linköping och Cityfastighetsägarna, och man arbetar alltid i nära samverkan med Linköpings kommun.
Marianne anställts som Vd från och med förste december 2012 och hon kommer närmast från Motala där hon idag arbetar som Centrumledare. Hon har tidigare arbetat inom handeln i Linköping och som Gallerialedare i bland annat Filbytergallerian och Gränden.

Startar eget
Peter Särud som arbetat som VD och Cityutvecklare i Linköping City sedan september 2010 har frånsagt sig uppdraget som verkställande direktör från den förste januari 2013. Skälet till detta är att Peter på sikt planerar att starta eget företag. Peter kommer dock att arbeta kvar i bolaget under en övergångsperiod och under den tiden introducera ny chef. Han kommer också att fortsätta att driva projekt samt sköta bolagets administration under en tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om