Nya eventstrategin ger resultat

Linköpings nya eventstrategi ska lyfta staden med stora evenemang och mästerskap. Kommunen har satsat ett antal extramiljoner för att få hit världsartister och mästerskapstävlingar. Denna satsningen har redan visat sig vara framgångsrik. Världsartisterna avlöser varandra i framför allt Saab Arena men även på andra scener.

Världsartisterna avlöser varandra i Saab Arena. Foto: Niclas Thalberg

Världsartisterna avlöser varandra i Saab Arena. Foto: Niclas Thalberg

Foto:

Linköping2016-12-19 11:00

Nyligen var legenden Sir Elton John succé i Linköping och han drog naturligtvis en fullsatt arena. Elton framförde hela 25 låtar med en otrolig energi och karisma på scenen.

Glittrande föreställning

Både han och bandet tycks fortfarande njuta av varje sekund i rampljuset och de bjöd på en fartfylld show som pågick Non stop i två och en halv timme. Elton fick stående ovationer och många av oss Linköpingsbor stod upp och rycktes med i de dansanta låtarna, medan de lite lugnare klassikerna som Candel in the wind och Your song fick oss att fylla salen med otaliga mobiltelefonljus som liknade små stjärnor. 

Den största stjärnan som lyste starkast var såklart Elton själv, som i sin glittrande kavaj och gnistrande diamantörhänge måste vara en av världens idag största levande artist och legend.

Snart 70

Många gånger hoppade den 69-åriga showartisten upp på sin svarta flygel med benen i luften. Eltons originaltrummis Nigel Olsson hade ett bländande leende och visade upp ett otroligt trumsolo där alla jublade, likaså original gitarristen Davey Johnstone var på spelhumör.

De andra i bandet som har kommit varefter, så som John Mahon med slagverk, Kim Bullard med keyboard och sist men inte minst den fantastiske basspelande Matt Bissonette var inte sämre.Det strålade verkligen om hela bandet och man kan inte förstå hur de orkar i en så hög ålder.

Att det inte gavs utrymme att spela Lejonkungens klassiker ”Cirkel of life” visar bara på vilken enorm låtskatt Elton besitter efter nästan 50 år i branschen. 

Efter extra nummer av Crocodiles rock och Candle in the wind kändes kvällen fulländad och Linköpingspubliken tågade ut ur arenan i novembernatten med värme i sina hjärtan.

Precis som världsturnéns titel antyder gav han Arenapubliken en ”Wonderful crazy night” som de sent ska glömma. Årets konsert med Elton var den 39:e och den sista kommer att äga rum i Lissabon den 11 december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om