Nya förskolan i Slestad på plats

År 2005 brann Slestadskolan ned i grunden och fick byggas upp igen. I augusti 2011 eldhärjades förskolan vid Slestadskolan i Lambohov så svårt att en rivning var ofrånkomlig. Men nu har även en ny förskola sett dagens ljus i Lambov på samma ställe där den gamla låg.

Linköping2013-05-03 04:06

Redan på ett tidigt stadium stod det klart att den nya förskolan behövde utökas rejält för att möta den babyboom som Linköping justy nu går igenom. Nu är det snart inflyttning efter nästan två års byggande.
- Det är ett stort tryck över hela kommunen just nu och vi bygger så mycket förskolor vi kan och hinner med, säger Lejonfastigheters projektledare Andreas Widgren och fortsätter.
- Förskolan på Rättaregatan, vid Slestadskolan, blir dubbelt så stor som tidigare, cirka 650 kvadratmeter istället för 350 kvadratmeter. Det innebär plats för drygt sextio barn fördelade på tre avdelningar. Den nya förskolan byggs i två plan vilkelt är ganska nytt i förskolebranschen. Grundtanken var att bygga ett hus som underlättar samverkan, möten och överblick i den dagliga verksamheten. I anslutning till skolans matsalen ligger också förskolans egna tillagningskök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om