Nya förskoleplatser måste fram

Nu börjar den aktuella babyboomen att göra sig gällande i kommunal planering. Det behövs, mer eller mindre akut, 330 nya förskoleplatser i Skäggetorpsområdet och i Vreta kloster/Berg.

Dessa små varelser kräver förskola så småningom.

Dessa små varelser kräver förskola så småningom.

Foto:

Linköping2013-06-13 06:51


Under 2013 behövs det 75 nya förskoleplatser i Skäggetorp och på längre sikt behövs cirka 230 nya platser i området. Med detta  vill man också ersätta de tillfälliga förskoleplatserna i paviljong med så kallade permanenta lösningar.

Sneddar över gräsmattan
Våren 2013 finns cirka 550 förskolebarn placerade på förskolor i Skäggetorp  och kommunens befolkningsprognos visar att antalet barn i åldrarna ett till och med fem år kommer att fortsätta att öka från dagens 780 upp till emot 1 000 under den kommande fyraårsperioden.
Utbildningskontoret gör därför bedömningen att området totalt behöver cirka 750 förskoleplatser 2016.
- Vi behöver nu arbeta både kortsiktigt och långsiktigt för att lösa behovet av förskoleplatser i Skäggetorp. Befolkningsprognosen för området har skrivits upp avsevärt. Vi behöver ta rejäla tag, tänka nytt och kanske till exempel ta i anspråk parkmark om vi ska klara detta.
Tillfälliga lösningar är mycket dyra lösningar. Därför behöver vi hitta långsiktiga, bra lösningar, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Catharina Rosencrantz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om