Nya förskolor byggs

Fler förskoleplatser behövs i Linköping när kommunen växer och därför fattade barn- och ungdomsnämnden i förra veckan beslut om nya förskolor i Tornhagen och Sturefors.

Linköping2017-10-31 16:00

Vid Tornhagsskolan är behovet av fler förskoleplatser stort. Barn- och ungdomsnämnden gav under 2015 Lejonfastigheter i uppdrag att bygga en ny förskola vid Tornhagsskolan. Förseningar i upphandlingen har gjort att byggstart dröjt, men nu ska byggnationen sätta igång. Förskolan förväntas vara färdig till sommaren 2019.

160 platser

Även i Sturefors behövs det fler förskoleplatser. Barn- och ungdomsnämnden vill därför upphandla en ny förskola på Björnbärsvägen och begär nu tillstånd av kommunstyrelsen att göra det. Fastighetsägaren vill skapa en förskola med upp till 160 platser som beräknas vara klar under våren 2019.

- Förskolan är viktig för våra barns utveckling och vi behöver fler förskoleplatser i Linköping för att våra barn ska kunna gå i förskolan i sitt närområde, säger Jakob Björneke (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om