Nya kraftvärmeverket växer fram

I måndags tog Tekniska Verkens styrelse beslut om att man ska påbörja byggandet av det nya kraftvärmeverket redan år 2013. Efter en del turer fram och tillbaka med Mjölby kommun står det nu klart att de båda kommunerna väljer att bygga var sina kraftvärmeverk.

Gösta Gustavsson och Anders Jonsson får snart ta fram spaden igen.

Gösta Gustavsson och Anders Jonsson får snart ta fram spaden igen.

Foto:

Linköping2012-03-07 07:40


Miljardbygget ska placeras bredvid det nygamla verket på Gärstad och samtidigt ska projektet vara ett första steg i att på lång sikt ersätta den gamla anläggningen inne i stan.

KV ettan fasas ut
Det är för att möta den framtida efterfrågan på värme och el och för att fasa ut användningen av kol och olja ur produktionen som Tekniska Verken nu bygger ett nytt kraftvärmeverk på Gärstadområdet.
Bygget innebär en investering på en miljard kronor och kan som tidigast stå klart 2015 eller 2016.
- Vi är ett företag som har en god soliditet men vi behöver spara i ladorna nu för att kunna klara av en så pass stor investering som vi står inför. Vi får titta över våra investeringsplaner och kanske prioritera om lite mellan åren 2013 och 2016, säger Tekniska Verkens vd Anders Jonsson och fortsätter.
- Nu när vi beslutat att genomföra projektet med att bygga en ny anläggning på Gärstad känns det naturligt att fortsätta utveckla det befintliga systemet i samma riktning. Vi är kända för att nyttiggöra resurser som annars skulle ha gått förlorade, säger Anders Jonsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om