Nya möjligheter till studentbostäder

I och med att kriminalvårdens generaldirektör Nils Åberg fattat beslut om att lägga ner ett av Norrköpings två häkten ser kommunalrådet, Lars Stjernkvist (s), möjligheter till fler studentbostäder. Det är häktet på Dragsgatan, vilket idag betraktas som omodernt, som nu skall stängas.

Linköping2013-05-28 06:49

En annan orsak sägs vara att platsbehovet har minskat. Häktet ska stängas den tionde juni.
- Det här beslutet kommer inte som någon överraskning utan vi har vetat om kriminalvårdens planer på en stängning en tid, säger Lars Stjernkvist , kommunstyrelsens ordförande. Vi är samtidigt glada för att det inte blir några varsel för dom cirka 50 vårdanställda som idag jobbar på häktet vid Dragsgatan. Kommunen har ju haft en tuff period med stora varsel inom industrisektorn nyligen och ytterligare varsel hade inte varit bra, menar kommunalrådet.

Kan tänka sig att köpa
Idag är det statens eget fastighetsbolag Specialfastigheter AB som står som ägare till fastigheten och kriminalvårdens hyreskontrakt löper till 2014. Lars Stjernkvist tror att det skulle gå att göra om det gamla häktet, som har 52 fasta - och 22 tillfälliga platser, till nya attraktiva studentbostäder i direkt närhet till Campus. Häktet på Dragsgatan är Sveriges äldsta och byggdes redan 1790, viket innebär att det är en kulturhistoriskt intressant byggnad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om