Nya ridanläggningen växer fram

Linköpings nya ridanläggning kommer att bli av och det med en teknik som inte tidigare setts på en ridskola i Sverige.

Karin Semberg tror att tidsplanen håller.

Karin Semberg tror att tidsplanen håller.

Foto:

Linköping2013-07-12 04:05


Hösten 2016 är det tänkt att den nya ridanläggningen i Smedstad ska vara redo att tas i bruk. Just nu är det detaljplanen som är i fokus, den väntas få laga kraft inom en snar framtid.
Parallellt med den skissas det även på ritningar för standarden på anläggningen, något som dock är sekretessbelagt i dagsläget till dess att upphandlingen är färdig.
- Alla inblandade har hittills tyckt att det är en realistisk tidsplan, jag är helt övertygad om att det här kommer att bli bra, säger Karin Semberg, Kultur- och fritidschef i Linköping.
Strax efter årsskiftet kommer Lejonfastigheter få tillträde till området för att riva baracker och börja markbereda området såväl som dränera hagmarkerna.

Miljö och teknik
Vid byggnationen kommer man satsa på att värna om miljön och att använda sig av ny teknik för att underlätta arbetet i stallet.
Arbetet i ett stall är ofta tungt och därför är framförallt ergonomin i fokus.
Bland annat ska automatisk utmockning av boxarna där hästarna står ske för att spara på personalens ryggar.
Dessutom kommer gödseln att omvandlas till energi i en egen förbränningsanläggning så att stallet blir självförsörjande gällande sin uppvärmning.
- Generellt är det vanligt med förslitningsskador på de som jobbar i ett stall, vi vill ta bort det tunga arbetet, säger Karin Semberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!