Nya simhallen placeras på Campusområdet?

I december 2013 beslutade kommunfullmäktige att utreda förutsättningarna för en placering av den nya simhallen ute på Kallerstad/Stångebro, och därmed upphäva tidigare beslut om placering på Folkungavallen. Två olika placeringsalternativ föreslogs, ett vid sportcenter och det andra vid Linköpings Arena, och därmed stängdes dörren för en placering på Folkungavallen bredvid Tinnerbäcksbadet.

Christian Gustavsson håller fast vid Stångbroalternativet.

Christian Gustavsson håller fast vid Stångbroalternativet.

Foto:

Linköping2014-02-24 07:46


Debatten om simhallsplaceringen ebbar ut så småningom men Socialdemokraterna i Linköping har inte varit speciellt glada över den plötsliga geografiska förändringen och har kämpat för det ursprungliga alternativet på Folkungavallen som vaskades fram i Kultur o fritidsnämnden.
Nu öppnas debatten igen
Det var efter en maratondebatt som fullmäktige röstade i genom en ny placering. Socialdemokrater, Miljöpartister och Vänsterpartister gick samman och skramlade ihop 36 nej - röster men den borgerliga Alliansen plockade med hjälp av Sverigedemokraterna ihop 41 ja -röster och därmed var frågan avgjord. Eller?
Nu ger sig en tung organisation in i debatten om den nya simhallens placering. I ett öppet brev till kommunen tar LASS och LSF upp en rad olika argument för att plocka in Campusområdet som ett realistiskt alternativ till Kallerstad. Tinnerbäcksplaceringen döms ut av flera skäl i samma öppna brev.
Christian Gustavsson som är ansvarigt kommunalråd tackar för simorganisationernas synpunkter men hävdar vänligt att man går vidare med Kallerstad/Stångebroplaceringen.
- En placering vid Campus Valla har inte utretts men skulle kunna medföra postitiva aspekter för en koppling mellan idrotten och universitetet. Men Stångebroplaceringen är med sin närhet till nya resecentrum och innestaden ett överlägset alternativ. Dessutom har vi andra byggplaner i anslutning till universitet som krockar, säger Gustavsson i svaret och hänvisar till planerna på det prestigefyllda Vallastaden Bo2017.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om