Nya skott mot klubblokal

Fortfarande anhållna förhörs.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2015-12-21 14:20


Under gårdagen satt det fortfarande elev personer anhålla hos Norrköpingspolisen efter det stora tillslag som gjorts mot Hells Angels klubblokal på Stockholmsvägen i Norrköping. Det ska även ha inträffat ytterligare en skottlossning mot klubblokalen under söndagen.

Enligt åklagarkammarens presstjänst så har det inte särskilt mycket nytt i ärendet under måndagen och de 11 personer som suttit anhålla satt under gårdagens eftermiddag fortfarande kvar i fängsligt förvar. Det var under söndagen som chefsåklagare Torsten Angervåg beslutade om elva av dessa skulle anhållas. Tre personer har anhållits som skäligen misstänkta för medhjälp till mord.

Dessa greps i eller i omedelbar anslutning till en lokal som disponeras av en motorcykelklubb. Under söndagskvällen förekom det ny skottlossning mot Hells Angels klubblokal och enligt uppgifter till Linköpings Tidning så har det avfyrats skott från en bil som sedan kört därifrån i hög fart. Detta påminner till viss del skottsalvan mot en videobutik under förra veckan.

Polisen vill vare sig bekräfta eller förneka att man letar efter ett samband mellan de olika skjutningarna. Den massiva polisinsatsen kräver resurser från hela polisområde Öst och just nu har Linköpingspolisen lånat ut 15 personer till Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om