Nya studentbostäder i Irrblosset är invigda

Under gårdagen invigdes de 22 nya bostäderna i studentboendet Irrblosset i Valla. Med ljusa färger och modern snitt har de nya bostäderna gått åt och en utav de snart inflyttade studenterna var på plats för att klippa bandet.

Studenten Patrik Larsson som fick äran att klippa det blågula bandet ska snart flytta in i en utav de nya lägenheterna på Irrblosset.

Studenten Patrik Larsson som fick äran att klippa det blågula bandet ska snart flytta in i en utav de nya lägenheterna på Irrblosset.

Foto:

Linköping2013-08-15 06:50


- Jag gillar nyproduktion och jag vet ju inte om jag kommer att få bo i en nyproducerad lägenhet igen.
Därför tog jag chansen, säger Patrik Larsson från Mora som till hösten börjar femte och sista året på civilingenjörsutbildningen i Industriell ekonomi.
Han valde att flytta in i en utav de större lägenheterna som han ska dela med sin sambo.
- Vi har tidigare delat på en etta högre upp i huset så det ska bli skönt med större yta, säger han och trycker på hur mycket han uppskattar uteplatsen som tillhör lägenheten.
Hög efterfrågan
Simon Helmér, VD på Studentbostäder i Linköping menar att det just är denna typ av lägenheter som studenterna efterfrågar.
- De vill ha små lägenheter med eget kök och badrum, om vårarna står alltid korridorrummen tomma, säger han.
Bland de 22 nya lägenheterna är det åtta stycken tvåor och 14 ettor där hyrorna ligger på 5 900 kronor i månaden för de 39 kvadratmeter stora tvåorna och 4 250-4 500 kronor i månaden för de 22-25 kvadratmeter stora ettorna. I tiomånadershyran ingår el och studenterna får köpa bredband billigt. Att det är höga hyror håller inte Simon Helmér med om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om