Nya tider med Östgötatrafiken

När Östgötatrafiken byter från sommartider till vintertabell så har man utökat turtätheten på flera sträckor. Mattias Näsström på Östgötatrafiken, menar att det är självklart att lyssna på de som reser med tåget eller bussen.

Tidig tur med pendeln från Motala.

Tidig tur med pendeln från Motala.

Foto:

Linköping2013-07-19 06:54


När pendeltåget började gå från Motala och sedan vidare, främst mot Linköping, så var det en del bussar som fick stryka på foten men det var även nya resemöjligheter som öppnades från Skänninge. Där hade persontågen stannat sedan tidigt 70-tal.

En vinnare i Skänninge
- Bor man i Skänninge är man en riktig vinnare skulle jag vilja påstå och även de som bor i Motala och pendlar till jobbet har tjänat på att tågen åter rullar på sträckan, menar Mattias Näsström, trafikoperativ chef på Östgötatrafiken, och fortsätter.
- Vi har lyssnat på våra kunder och deras behov och sedan agerat utifrån det. Vi har fått ganska många önskemål om ett tidigare tåg från Motala och jag kan nu berätta att vi får loss ett tåg som kommer att gå så tidigt som 5.07 på morgonen. Sedan har vi även utökat med ett tåg från Tranås klockan 07.32 och som sedan avgår från Mjölby 07.56.
Men vi kommer även att lägga den tillfälliga linjen 622 och en avgång på linje 678 mellan Mjölby och Linköping kommer att försvinna och detta beror på ett för lågt resandetal. Men det är väldigt roligt att kunna prestera nya avgångar som inte gäller Linköping och Norrköping utan de lite mindre städerna i regionen.
Sedan ska man komma ihåg att Motala faktiskt är länets tredje största stad. Det blir fler turer på morgonen med linje 665 från Mjölby, och även fler eftermiddagsturer från Väderstad och på linje 669 från Skänninge till Väderstad tillkommer också en morgontur. Pendeln har blivit populär.
Det ser Öftraf, bland annat, på det hur många som reser med dem men det är även många som pratar med de tågvärdar som finns ombord på pendeln.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om