Nya trafikskatter är på gång

Igår invigdes Transportforum för trettioandra gången. Ett forum som kom att handla mycket om våra framtida transportsystem och autonom körning, där tekniken har tagit över från föraren. VTI:s generaldirektör Jonas Bjelfvenstam trodde dock i sitt inledningsanförande att den tekniken ligger 25 år fram åt i tiden.

Infrastrukturminister Anna Johansson svarade på frågor under Transportforumet.

Infrastrukturminister Anna Johansson svarade på frågor under Transportforumet.

Foto:

Linköping2015-01-09 08:10


Det behövs mycket forskning på området och vi har mycket annat som behöver diskuteras inom transportsektorn, menade generaldirektören.

Nyheter från Anna
Årets forum är ett av de största som har ägt rum. Inte mindre än 85 olika sessioner inom transportsektorn ska träffas, diskutera, analysera och lyssna på nya forskningsrön. 28 procent av föreslagna sessioner har fått avslås i år på grund av plats- och tidsbrist, vilket är något av rekord. Störst intresse denna första dag, tilldrog sig den nya infrastrukturministern Anna Johansson(s), som i sitt inledningsanförande kom med flera nyheter.
- Vi måste slå vakt om kollektivtrafiken och bygga ut den. Regeringen har beslutat att minst 250 000 bostäder ska byggas fram till 2020 och då måste vi ha en fungerande kollektivtrafik. Bostadsbyggande och kollektivtrafik måste vara en integrerad del av samhällsplaneringen. Därför har regeringen idag (8 jan.) beslutat att Trafikverket i samråd med Boverket , Vinova och kanske ytterligare aktörer ska ta fram riktlinjer för stadsmiljöavtal med fokus på hållbara transporter i städerna, sa Anna Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om