Nya tricks lockar Stephanie

Att åka inlines i syfte att utföra konster växer i popularitet och det råder en klar manlig dominans inom sporten. Men det finns några undantag.

Stephanie Midhammar.

Stephanie Midhammar.

Foto:

Linköping2011-12-08 08:07


Stephanie Midhammar är en helt vanlig Linköpingstjej som en dag fick för sig att hon skulle börja skejta. Av den anledningen gick hon ner till betongparken i Ekholmen för att börja utöva detta. Därefter dröjde det inte länge innan hon tog på sig sina första inlines.
- Anledningen var att min pojkvän redan höll på med detta och idag är inlines mitt liv. Jag åker upp till fem dagar i veckan och ofta fyra eller fem timmar vid varje tillfälle, säger Stephanie med ett glatt leende.

Nya trix lockar
Hon har fått en riktig passion för inlines.
- Framförallt är det de nya tricken som lockar och de tar ofta lång tid att lära sig dem. Men jag vill hela tiden bli bättre och att utmana sig själv är en lockande tanke, fortsätter Stephanie. Hon har också en klar favorit bland alla tricks i rampen.
- Det är när man får snurra runt i luften ett helt varv. Vi kallar det för en "tre sextio" och det krävs mycket träning för att kunna klara en sådan på ett bra sätt, fortsätter Stephanie. Just idag är helt ensam om att vara tjej i Hangaren i Ryd. Där tränar hon regelbundet under en stor del av vinterhalvåret.
- Tjejer är lite fega när det gäller att åka Inlines eftersom det gör ont om man ramlar. Jag tror också att de är rädda för att bli uttittade när de åker, säger Stephanie.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om