Nybyggnation i Irrblosset är aktuell

Första antagningsomgången inför höstterminen är klar och nu kommer tusentals nya studenter behöva en bostad i augusti. För ett tiotal år sedan uppstod mer eller mindre kaos och folk fick tälta eller bo hos kompisar innan det löste sig.

Här ska det grävas fram och byggas en våning till, visar Simon Helmér vd på Studentbostäder i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Här ska det grävas fram och byggas en våning till, visar Simon Helmér vd på Studentbostäder i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-07-17 04:06


Under de senaste åren har trycket varit lägre och Stångåstadens dotterbolag, Studentbostäder, har till och med haft lediga lägenheter under en viss tid.

Optimismen ökar
Nu finns det tydliga tecken på att Linköpings universitet får allt fler sökande och därmed ökar behovet av bostäder igen.
På Studentbostäder i Linköping är det full aktivitet denna vecka med förberedelser inför studenternas ankomst i augusti. Nu på torsdag startar Studentbostäder den stora fördelningen av sina studentbostäder i Linköping och sedan återstår det att se hur bostäderna räcker till för behoven.
- Kvarteret Irrblosset på Vallavägen byggdes om till studentbostäder redan år 1999 och på grund av den stora efterfrågan på studentbostäder arbetar man nu för högtryck för att få fram fler lägenheter i bolagets befintliga fastighetsbestånd. En etapp med 22 lägenheter är redan klar, bygglov finns och entreprenör är också på plats, säger Simon Helmér vd vid Studentbostäder i Linköping.
I källaren har man i dag tomma lokaler och projektet innebär att man ska gräva ut plats för ett våningsplan till på innergården. Källarvåningsbygget startas nu i sommar och ska vara färdigställda och inflyttningsklara till höstterminen 2013.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om