Nygårdsskolan byggs ut och om

Nygårdsskolan i Skäggetorp ska byggas ut och byggas om. Fem paviljonger rivs och en ny tvåvåningsbyggnad byggs bredvid och ihop med nuvarande huvudbyggnad.

Annalena Lindgren, rektor på Nygårdsskolan i Skäggetorp i Linköping,  står framför den yta där det nya skolbygget ska ligga. I juli 2017 ska  allt vara klart.

Annalena Lindgren, rektor på Nygårdsskolan i Skäggetorp i Linköping, står framför den yta där det nya skolbygget ska ligga. I juli 2017 ska allt vara klart.

Foto:

Linköping2015-03-03 08:03


- I dag har vi 260 elever på skolan som är byggd för 150 så vi är trångbodda. Den nya skolan ska ta 360 elever, berättar rektorn Annalena Lindgren.
Skolan, ett stenkast från Skäggetorps centrum, byggdes 1969 och inte speciellt mycket har åtgärdats sedan dess. Dessutom behövs fler både skol- och förskoleplatser i Linköping så bygget är nödvändigt. Det hela har varit på tal länge men alltid har något hinder dykt upp och stoppat bygget. Men nu är det politiska beslutet fattat.
- Paviljongerna börjar rivas 1 juli i år men jag vet inte exakt när man börjar bygga. Planen är att nybygget ska slutbesiktigas 1 juli 2017. I dag har skolan 3 400 kvadratmeter till sitt förfogande, när nybygget är klart blir skolan på totalt 3 900 kvadratmeter, omvittnar Annalena Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om