Nygatans vårdcentral hyllas av patienterna

Enligt 2011 års nationella patientenkät blev det Nygatans vårdcentral i Linköping som fick priset för årets förbättrare i Östergötland. Bemötande och förtroende värderades högst av de svarande.

Gun Lindgren är stolt över Nygatans topplacering. Foto: Fanny Miles

Gun Lindgren är stolt över Nygatans topplacering. Foto: Fanny Miles

Foto:

Linköping2012-03-02 07:52


Länet i sin helhet hamnade dock på en sjuttonde plats av tjugoen regioner och landsting. Nygatan fick positiva ord och tog emot sitt diplom under onsdagen.
- Det känns otroligt bra och tillfredställande att få detta erkännande för alla medarbetare säger Gun Lindgren, som är verksamhetschef på Nygatans vårdcentral.

Tillgänglig vård
Hon tror att en stor anledning till att de har möjlighet att leverera goda resultat är på grund av att de har full bemanning på läkarsidan. Inom primärvården finns kravet att patienten som är i behov av läkarvård inte ska behöva ta kontakt med vårdcentralen mer än en gång. På Nygatan arbetar man aktivt för att vårdcentralen ska vara tillgänglig för patienten på bästa sätt. Utifrån medicinsk bedömning tar man emot patienter inom en vecka från att de ringer och vid akuta fall tar man emot samma dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om