Nystart uppe i Teknikringen

I måndags var det lite av en nystart uppe i Mjärdevi då JB skiftade namn vilket firades med pompa och ståt.

Nystart och nytt namn För JB eleverna.

Nystart och nytt namn För JB eleverna.

Foto:

Linköping2013-10-04 06:53


Det blev naturligtvis ingen vanlig skoldag för 450 gymnasielever på JB-gymnasiet i Linköping den dagen då skolan på riktigt bytte namn till Fria Läroverken.
Skolan såg lite annorlunda ut denna morgon än vad den gjorde i fredags när eleverna gick hem. Första dagen som det blev Fria Läroverken satt nya skyltar upp och här och där, i skolan var det fräscht ommålat.

Varför namnbyte?
JB-gymnasiet är en av de större friskolorna i Linköping idag och man har bland annat en populär Idrottsprofil på programmet. Strategiskt placerad som man är i Teknikringen i Mjärdevi finns det närhet till universitetet.
Rektor Torsten Olsson introduktionstalade i måndags inför skolans elever och personal om varför namnbyte och vad Fria Läroverken står för.
- Fria står för att vi erbjuder elever en modern pedagogik som grundar sig på den senaste forskningen och gärna med stöd av modern IT. Vi är fria från det traditionella och kan tänka i nya banor. Det fria återkommer även i att vi vill att alla ni elever i era val ska kunna utgå från era intressen, det man gillar, istället för att börja med att tänka program, berättade Torsten Olsson och fortsatte.
- Läroverk innebär att vi sätter lärandet fräst och har ordning och reda på grunderna för skolverksamhet. Det för att vi vet vad som krävs för att ge dig som elev en bra utbildning och se till att du har de bästa förutsättningarna att möta framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om