Nytt arrende måste till

Speedwayklubben Vargarna i Norrköping hotar med att lägga ner sin verksamhet vid årsskiftet på grund av att kommunen har sagt upp det arrendeavtal som man har på anläggningen Kråkvilan.

Linköping2015-07-23 17:35


Avtalet skulle ha löpt ut vid årsskiftet men nu har kommunen sagt upp det ett halv år tidigare för att arbeta proaktivt med frågan.

Syftet med agerandet är att så småningom teckna ett nytt arrendeavtal och diskussioner förs hur arrendeuppdelningen ute på motorstadion kan komma att se ut i framtiden.

Inte nöjda

Men Vargarna är inte nöjda med det förfarandet.

Man hävdar att föreningen fått reda ut ekonomin och att man har skött anläggningen i enlighet med avtalet samt att varje förening också enligt avtalet skött sina respektive banområden som det alltid har gjorts. Därför tycker att kommunen inte ska bryta ett ingånget arrendeavtal.

- Speedwayen är väldigt viktig för Norrköping och vi är en bra stad för motorsport och det ska vi fortsätta att vara, säger Lars Stjernkvist (S) och fortsätter.

- Jag förstår mycket väl Vargarnas Torsten Sahlins oro och att han vill lösa frågan med kommunen. Men det är inte bra om kommunen bara kör över de andra klubbarna.

Nya tag

SMK Östgötas arrende av Motorstadion på Kråkvilan är uppsagt och syftet med det nya arrendeavtalet är att ge SMK Östgöta, men även de bil- och MC-klubbar som också finns på området, egna arrenden och egna förutsättningar.

- Jag kan inte se att detta på något sätt skulle vara en hotbild för speedwayen i Norrköping. Det nya hyresavtalet är till för att tydligt reglera vilka som ska vara på anläggningen och på vilket sätt man samsas om utrymmet. Förhoppningen är också att klubbarna själva ska komma överens om tagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om