Nytt avtal för flygplatsen

Det har dragit ut en del på tiden men nu har slutligen Linköpings kommun och Saab förhandlat fram ett nytt avtal för Linköping City Airport.

Lena Micko, kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall och kommunalrådet Linnea Darell är överens.

Lena Micko, kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall och kommunalrådet Linnea Darell är överens.

Foto:

Linköping2011-11-29 07:44


Avtalet innebär att kommunen tar över ansvaret för den civila flygverksamheten och det innebär att kommunen tillsammans med näringslivet fortsätter att utveckla affärsflyget och locka fler företag till Linköping Aviation Park.

Ett steg mot Norrköping
I den gemensamma översiktsplanen för Linköping-Norrköping pekas flygplatsen ut som ett utvecklingsområde, med sitt strategiska läge nära nya resecentrum och E4. Det kommunägda bolaget ResMex har köpt in flera fastigheter i syfte att Linköping Aviation Park ska kunna utvecklas ytterligare och ge förutsättningar för drygt 2 000 arbetsplatser.
- Detta samverkansavtal ger en mycket bra grund för att utveckla affärsflyget och framtida företagsetableringar. Genom att kommunen blir huvudansvarig för civilflyget underlättas också vår regionala samverkan kring flygplatserna, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall och kommenterar samtidigt frågan om kommunens engagemang i privata flygplatser.
- Ägandet kommer att ligga kvar hos Saab och det tycker vi är bra men vi tar samtidigt ett större ansvar för näringslivets möjligheter till bättre kommunikationer. Avtalet ger oss också större möjligheter för företagsetableringar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om