Nytt bostadsinbrott - togs nästan med fingrarna i syltburken

En boende i Lambohov kom hem vid 19.30-tiden på onsdagskvällen och mitt under ett pågående inbrott. Dessvärre kunde ingen person gripas trots en massiv polisinsats.

Linköping2016-03-03 10:08

Anmälaren ska ha lämnat bostaden vid klockan 17.40 och kommit hem knappt två timmar senare runt 19.30-tiden. Vid hemkomsten upptäckte anmälaren att någon brutit sig in i bostaden och man hörde också att några personer sprang från fastigheten via en altandörr på baksidan. Polisen kom snabbt till adressen med ett flertal patruller och polishund.

- Trots att vi snabbt var på plats och även spårade med hund stod inte gärningsmännen att finna. Det är, trots allt, svårt att få till en vettig spårning i bostadsområden där det rör sig mycket folk. I detta fall kom vi till en punkt där sedan spåren upphörde. Troligen har tjuvarna tagit ett fordon från den punkten, berättar polisens presstalesman Thomas Agnevik dagen efter bostadsinbrottet på Arrendegatan i Lambohov.

Bytet blev denna gång kontanter och smycken. Thomas Agnevik vill inte uttala sig om huruvida detta inbrott hänger ihop med de övriga som drabbat bostadsområdet den senaste tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om