Nytt dubbelmord i Linköping

Återigen har Linköping drabbats av ett meningslöst dubbelmord. Den tragiska händelsen i Ljungsbro i helgen läggs i raden av brottsmål som ingen förstår och ingen kan förklara, Den stora skillnaden denna gång i förhållande till dubbelmordet 2004 är att är att en gärningsman är identifierad och lagförd.

Brottsplatsen där kvinnan och pojken slogs ihjäl spärrades av.

Brottsplatsen där kvinnan och pojken slogs ihjäl spärrades av.

Foto:

Linköping2013-11-04 07:39


Dubbelmordet på Kanberget i centrala Linköping den 19 oktober 2004 där två personer, en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna blev mördade med en Butterflykniv är fortfarande olöst och sätter sina spår i kommunen.
Helgens fruktansvärda händelse i Ljungsbro har vissa liknelser med dubbelmordet 2004.

Mord i två fall i LjungsbroVid 02-tiden, fredag- till lördagsnatten inkom ett telefonsamtal till polisen där en kvinna berättade att en misstänkt gärningsman uppehöll sig i hennes källare. I källaren befann sig även två pojkar tillsammans med gärningsmannen. Ett handgemäng uppstod och gärningsmannen lämnade källaren men tog med sig en av pojkarna ut på Hällestadsvägen i Ljungsbro.
Några hundra meter därifrån uppmärksammade en annan man och en kvinna vad som pågick och gick fram för att hjälpa till och bråk uppstod mellan pojken, född 1998 och en kvinna, född 1956 där de båda dödades med ett järnrör. Kvinnans sambo skadades lindrigt och fick föras till sjukhus.
Polispatruller var snabbt på plats och den misstänkte gärningsman greps av en hundpatrull klockan 02.20 några hundra meter från brottsplatsen när han gömt sig under Cloettabron.
- Den misstänkte gärningsmannen är född 1979 och är känd av polisen sedan tidigare. Han har ett antal punkter i brottsregistret, bland annat för misshandel, olaga hot, överträdelse av besöksförbud och narkotikabrott. I flera fall har brotten varit riktade mot hans före detta partner, säger Erik Thulin, informatör Polisen Östergötland. Gärningsmannen anhölls på sannolika skäl för mord på två personer av kammaråklagare Malin Nilsson under lördagen klockan 08.57. Polisen kan fortfarande inte offentliggöra brottsrubriceringen.
- Vi har gjort husrannsakningar, genomfört ett stort antal förhör och tagit beslag. Vad vi tagit i beslag kan vi inte gå ut med eftersom det kan förstöra en förundersökning. Sedan handlar det så klart om att i samverkan med andra myndigheter ta hand som anhöriga och andra berörda, säger Erik Thulin.

Ansvarig för utredningen Jan Staaf, biträdande operativ chef i Östergötland Conny Dahl och presstalesperson Thomas Agnevik var påtagligt tagna av situationen.
Ansvarig för utredningen Jan Staaf, biträdande operativ chef i Östergötland Conny Dahl och presstalesperson Thomas Agnevik var påtagligt tagna av situationen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om