Nytt företag har köpt Glyttingebadet

En ny simhall ska byggas någonstans i Linköping, förmodligen i närheten till den gamla uttjänta simhallen som ska rivas. Simhallsbygget vid Tinnerbäcksbadet kommer att gå loss på 500- till 700 miljoner kronor.

Första steget för de nya ägarna är att riva den brandhärjade byggnaden och sedan rusta upp resten av anläggningen så småningom.

Första steget för de nya ägarna är att riva den brandhärjade byggnaden och sedan rusta upp resten av anläggningen så småningom.

Foto:

Linköping2014-11-17 08:11


Med detta i åtanke blir frågan om Glyttingebadets framtid satt i ett både geografiskt och ett djupare socialt sammanhang. En ny simhall behövs det är alla överens om i det nya kommunfullmäktige som nu bänkat sig.
Den nya majoriteten, Folkpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna har i olika valrörelseutspel talat vackert om att satsa på Linköpings barnrika hyresrättsområden, Ryd, Skäggetorp, Berga och Lambohov. Det enda fungerande utomhusbad som funnits i dessa områden är Glyttingebadet som nu under en längre tid stått och förfallit. Socialdemokraterna har pratat om ett bad i Ryd och Miljöpartiet vill bygga en anläggning i Skäggetorp.

Klasspolitiskt styrande?
Den borgerliga majoriteten gav pengar till upprustning av de föreningsdrivna baden i Linghem och i Vikingstad under sin "regeringstid", men man förhöll sig negativ till att rusta upp Glyttingebadet.
När medborgare Alexandra Bengtsson lämnade in ett medborgarförslag i oktober 2011 om att sätta igång det populära Glyttingebadet igen handlade det om att kommunen skulle utreda möjligheterna att rusta upp och få tillgång till Glyttingebadet från ägaren Jan Larsson.

Sami Rahim är en person som aldrig ger upp.
Sami Rahim är en person som aldrig ger upp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om