Nytt koncept ska ge flera idrottshallar

Bostadsbyggandet är en tung lokal valfråga och nu kommer det ena utspelet efter det andra. Igår gjordes ett av flera utspel i valrörelsen men denna gång var förslaget av det mer originella slaget.

Det handlar inte om någon ny jättearena utan om lokaler för breddidrott, menar Muharrem Demirok, Paul Lindvall och Rebecka Gabrielsson.

Det handlar inte om någon ny jättearena utan om lokaler för breddidrott, menar Muharrem Demirok, Paul Lindvall och Rebecka Gabrielsson.

Foto:

Linköping2014-09-05 06:36


Paul Lindvall och hans Allianskamrater Rebecka Gabrielsson och Muharrem Demirok återupprepar sitt mantra att det går bra för Linköping och att det därmed ställs krav på en det ena och en det andra. Nu behöver Linköping flera idrottshallar och flera studentboenden och därav presenterade de ett nytt koncept för både en hall och ett boende.

Lokal byggherre eller?
I korthet går den nya typen av idrottshall och boende ut på att man helt enkelt "bygger in" själva gymnastikhallen i själva boendet och att själva lägenheterna löper längst med idrottshallens yttersidor.
- Det handlar om att vi på så sätt kan vara väldigt yteffektiva och säkerligen blir det även en bra ekonomi för den byggherre som går in och satsar, menar Muharrem Demirok, centerpartistik kommunalråd.I Göteborg finns det planer på ett liknande upplägg av företaget Keywe som ska producera en idrottshall samt ett antal studentlägenheter under år 2015. Keywes har redan haft kontakt med Linköpings kommun men finns även flera lokala byggherrar som visat ett stort intresse för projektet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om