Nytt medborgarkontor i Berga

Berga är ett av de områden i Linköping där man haft så kallade generationsskiftesproblem under några år. Området byggdes på det gyllne sextiotalet och kom senare att hamna bredvid det mer burgna Vidingsjöområdet.

Intensiva samverkansdiskussioner med Carina Boberg.

Intensiva samverkansdiskussioner med Carina Boberg.

Foto:

Linköping2013-07-02 07:18


Det är lätt att dra paralleller till andra "Miljonprogramsprojekt" i Sverige där historiken säger att bygga bort bostadsnöden på kort tid kan få sociala konsekvenser på lite längre sikt. Stadsdelen Berga utgör inget undantag från det historiska konstaterandet.

Löften ska infrias
På senare år har kommunala och ideella krafter väckts till liv för att förnya stadsdelen och för en tid sedan hade samverkansrådet i Berga ett möte där man diskuterade ett antal brännande frågor.
- Samverkansrådet består av ett antal frivilliga aktörer i Berga och vi samlas några gånger om året för att diskutera områdets fortsatta utveckling. Nu hade vi bjudit in ansvariga politiker för att diskutera den ökande segregationen i området, biblioteket, Medborgarkontor och användningen av Berga skolas markområdes framtida användning, berättar stadsdelsutvecklare Annika Carlstein och fortsätter.
- Vi har haft ett bra samverkansmöte och vi vet hur man ska kunna gå vidare med olika frågor för att utveckla Berga ytterligare, säger Annika Carlstein som med sitt stadsdelsutvecklingsarbete har hunnit jobba i cirka två och ett halvt år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om