Nytt rånöverfall - tre gav sig på två med slag och sparkar

Polisen har svårt att få stopp på den senaste tidens rånvåg i Ryd. Senaste överfallet skedde under söndagskvällen och vid 20.00-tiden. Trots en snabb polisinsats så har ännu ingen gripits för attacken.

Linköping2016-03-14 14:05

Den senaste tiden har Ryd plågats hårt av ett flertal, troligen yngre, män som i grupp rånar under, företrädesvis, kvällstid. Under söndagen så var det yngre tre män i mörka kläder och med afrikanskt utseende, som med sparkar och slag gav sig på en man, född 1988 och en kvinna född 1992, och tilltvingade sig deras bankomatkort och tillhörande kod. Något som skett i samtliga rån den senaste samt även att de hotat med något som kan ha varit en pistol eller annat typ av skjutvapen.

- Mannen fick te emot flera sparkar då han låg ner på marken och kvinnan blev slagen på överkroppen, berättar polisens utredningsbefäl Mikael Persson om det senaste rånet som begåtts i Ryd.

- Det är klart att man skulle kunna misstänka att rånen hör ihop men just nu vet vi inte riktigt. Dock vill vi gärna få kontakt med den som kan ha sett något som skulle kunna tänkas sättas i samband med något av rånen och kanske då det senaste som skedde ni i söndags. Vare sig mannen eller kvinnan är särskilt allvarligt skadade dock blev de rejält omskakade och det är nog aldrig särskilt roligt att bli utsatt för ett rån, menar Mikael Persson vidare.

Trots att polisen genomsökte området med hund så kunde man inte få spår på någon gärningsman. Dessa påstås vara i 14-års ålder men det är troligen en uppgift som man kan med en nypa salt och enligt andra målsäganden så har åldrar upp till 20 år varit på tal. Gärningsmännen beskrivs som smala och drygt 185 centimeter långa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om