Nytt scenkonstbolag bildas

De berörda aktörerna Östgötamusiken, Östgötateatern och Norrköpings Symfoniorkester (SON) är inte helt nöjda med förslaget till hur det gemensamma scenkonstbolaget kommer att utformas. Flera punkter som enligt dem varit grundläggande har skjutits fram i processen alternativt inte beaktats alls.

Karin Veres, VD för Norrköpings Symfoniorkester.

Karin Veres, VD för Norrköpings Symfoniorkester.

Foto:

Linköping2014-02-12 08:25


Vilka punkter det handlar om vill inte trion Celander, Veres och Herrgårdh uttala sig om.
- Vi får återkomma när vi har hunnit analysera resultatet, säger länsmusikerchefen Tomas Herrgårdh per telefon och hänvisar till det gemensamma beslutet om att vänta mer fler uttalanden.

Behöver få svar
Tanken med scenkonstbolaget är att de tre stora kulturaktörerna Östgötamusiken, Östgötateatern och SON ska kunna arbeta under en och samma bolagsstyrelse.
- Vi välkomnar fortsatt den önskan att långsiktigt stärka den regionala scenkonsten som vi uppfattar ligger till grund för förslaget. Efter en första genomläsning av förslaget ser vi dock att flera av de punkter, som vi i vår utredning pekade på som grundläggande, antingen inte alls har beaktats eller skjutits fram till en senare del av processen, då det formella beslutet om bolag redan kommer att ha fattats, skriver Karin Veres från SON, Johan Celander från Östgötateatern och Tomas Herrgårdh från Östgötamusiken i ett pressmeddelande och fortsätter:
- Vi behöver tid att analysera förslaget och förhoppningsvis också få svar på de frågor vi har. Vi kan, av förslaget, inte heller se hur ledningarna och styrelserna för de tre berörda verksamheterna ska involveras i den fortsatta processen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om