Nytt vårdboende invigt vid Ekhaga

Igår invigdes det senaste tillskottet av vårdbostäder i Linköping. Bostäderna ligger på en ny gata som heter Ekollongatan men för de flesta infödda linköpingsbor är området förknippat med den gamla anrika Ekhagaskolan.

Ny vy där gamla Ekhagaskolan låg förr i tiden.

Ny vy där gamla Ekhagaskolan låg förr i tiden.

Foto:

Linköping2013-09-12 06:55


Vårdboendet ligger inbäddat i ett område som erbjuder uteplatser, boulebana och en liten spa-avdelning. Den lokala utföraren Berzelii vård och omsorg har sedan slutet av 90-talet bedrivit vård och omsorg i Östergötland men i Linköping innebär den här etableringen lite av en come back. Botrygg AB har byggt boendet på uppdrag av kommunen.

Maten lagas på plats
I augusti öppnade det nya vårdboende för äldre i Ekhaga på uppdrag av Linköpings kommun. Boendet har 39 lägenheter, 19 lägenheter för ålderdomshem och 20 lägenheter för personer med demensdiagnos.
- Det här är jätte roligt jag är imponerad och jag är glad att få tillbaka Berzelii vård och omsorg på banan för det var ju de som införde att tillaga maten på plats i modern tid, säger kommunalråd Jan-Willy Andersson som höll invigningstalet också promotade en vernissage för att visa den rika konsten på boendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om